Sofie Sjöström

22 år & bor i Västervik. Enjoy 💋

1 ÅR SEN!

Allmänt Permalink1
Ett år sen.. Kan inte förstå att det redan har gått ett heeelt år sedan jag gjorde min operation. Minns hur nervös jag var men var ändå rätt avslappnad på grund av att personalen var sjukt underbara & tog hand om mig. Då ska vi inte prata om min kirurg, såå så snäll & fick mig att känna mig trygg & laddad inför operationen. 

Minns när jag fick telefonsamtalet om operationstiden, brukar ta ett tag innan man får en tid men jag fick en tid redan om 2 veckor ungefär, minns inte riktigt. Vet bara att jag fick en tid väldigt snabbt därpå. Det var bara att försöka sluta röka direkt & kan säga att det var förbannat svårt eftersom jag var så fruktansvärt nervös. Ciggen lugnade liksom ner mig på ett sätt. Men fick köpa "slutarökasnus" & det fungerade rätt hyfsat. Hade vänner, mamma & Kim som peppade mig, så oerhört glad att jag hade deras stöd. 
Kvällen innan dagen var kommen så tog jag mig en dusch i descutan & sedan försöka sova, tror ni jag kunde sova? Fetglömma.. Men fick några få timmars sömn tills jag skulle upp & duscha ännu en gång i descutan. Sedan kom Melina och hämtade mig & mamma så åkte vi mot Linköping. Minns när vi gick från parkeringen att jag var sjukt nervös men att det äntligen skulle bli av, så som jag hade längtat efter detta i flera flera år! 

Då var vi äntligen framme på Plastikakademin
Satte oss i väntrummet tills personalen sa att jag kunde följa med & byta om. Jag fick byta till en superskön morgonrock, sköna strumpor & tofflor. Sedan fick jag lägga mig i min "säng". Därefter blev jag lite lugnare för dom fråga mig hela tiden om jag var laddad, om jag mådde bra & om ja hade några frågor. Fick in ett par tidningar & några tabletter, låg där & läste, kom in andra patienter i samma rum som hade gjort sina operationer redan så det var ju jag kvar, ena tjejen som hade gjort samma operation som jag skulle göra sa att det inte alls var så farligt & att det är såå värt det. Det gjorde mig ännu mer lugn. 
Fick en nål i armen (den jag var mest rädd för😂) Men gjorde inte heller ont som jag trodde de skulle göra 👇🏼

Sedan börja jag känna mig vimsig & fnittrig, fattade liksom inte varför. Sedan kom min kirurg (sån underbar människa) han bad mig följa med till hans rum för att han skulle rita på mina bröst , skriva hur mycket dom skulle lägga in & mäta lite. Han förklara även för mig att jag hade fått lugnande eftersom jag var så vimsig & gick fel & grejer. Haha herregud, skrattade för mig själv minns jag. Sedan fick jag följa med in till operationssalen, minns att jag blev liiiite mer nervös då, det var 2-3 tjejer där inne som tog hand om mig medans min kirurg gick iväg & gjorde sig redo inför min operation. Ena tjejen gjorde en fläta i mitt hår & bara det gjorde mig lugn, sedan fick jag lägga mig & jag hade tusen frågor. Typ hur det känns att bli sövd & hon förklara för mig att ja bli väldigt trött & somnar på direkten typ. Minns att hon sa att "snart somnar du" och jag skulle räkna till 3, det var det sista jag hörde för hann väl räkna till 1 tror jag sedan slockna jag 😅
Helt plötsligt vaknar jag & då var allt klart, jag blev så chockad när jag vakna & kändes som jag hade sovit sjukt bra. Bara att jag hade fått ett par bröst, jag vaknade upp & ÄNTLIGEN hade ett par fina bröst. Dock fick jag inte se dom för jag var ju såklart inlindad. Det första jag gjorde var att ringa Kim & berätta att allt hade gått bra & att jag mådde bra. Sedan kom mamma & Melina in till mig. Jag var fortfarande jäkligt snurrig i skallen men mådde bra! 

Min kirurg kom in för att trycka lite vid brösten för att känna att allt var okej & det var det. Fick lite att äta & dricka. För kravet var innan jag ens skulle få åka hem måste jag ha ätit, druckit, klarat av att gå på toaletten själv & att gå lite fram & tillbaka. Det gick susen tills jag skulle klä om & jag blev alldeles kallsvettig, yr & illamående. Fick såntdär blodtrycksfall, sprang in någon sköterska som la mig i sängen med bena högt upp & skulle trycka in en spruta i låret & efter några sekunder bara så mådde jag prima igen. Kan säga att av allt under denna operation & tiden efter så var det sprutan i låret som gjorde ondast, sjukt va? Jag som fick höra att det skulle göra sjukt ont efter. Men det är så olika från person till person. 

Sedan åkte vi iallafall hem & kan säga att jag sov iaf i soffan i en vecka tror jag. För min säng hade inga "ben" & hade den direkt på golvet. Lite svårt att komma upp direkt efter operationen om man säger så. Men efter en vecka ungefär så åkte vi tillbaka till Plastikakademin & tog bort "bandagetejpen" eller vad man ska kalla det 👇🏼

& fick se mina nya bröst, jag fick glädjetårar & äntligen såg jag ut som en tjej. Sedan skulle jag få ha en slags sport-bh i några månader, minns inte hur länge! Det var ett bra tag iaf, inte den snyggaste men såå bekväm

Det enda som tog lite tid att läka var mina ärr, men mamma hjälpte mig att göra rent rätt ofta & tejpa & tillslut var det fint & läkte jättebra. 
Stor skillnad på ärren i början & sedan några månader senare 


Kan säga såhär, många tror man gör skönhetsoperationer för uppmärksamhet, men verkligen inte. Tänk inte så om folk, man kanske verkligen inte är nöjd över något på sin kropp som man inte kan göra något åt själv, vissa kan leva med det & vissa inte. Jag kunde inte leva med det, jag var så osäker & kände mig ful så fort jag tog av mig tröjan liksom. Sen är det inte fult med små bröst, verkligen inte men jag ville inte ha det så, inga kläder satt bra, inga bikinis ingenting.
 Så jag gjorde detta för min skull & INGEN annans. För som sagt det finns folk som tror man gör sånna här operationer för att få visa upp sig & få uppmärksamhet. Visst sen finns det säkert sånna människor oxå men jag tror inte man är så dum att man lägger så mycket pengar för någon annans skull, eller hur? 

Att ha gått en kupa från A(som till & med var lite förstor) till  E (som är lite för tight ändå) betyder mycket för mig, allt sitter äntligen bra på min överkropp, jag skäms inte längre, underbart. Mitt självförtroende har ökat något så otroligt mycket. Alltså jag har jobb, jag sökte jobb, jag åkte iväg i två veckor för att ta mitt körkort. Alltså detta fanns inte ens med på kartan innan att jag skulle våga göra sådana grejer. Jag var så sjukt jäkla osäker innan. Konstigt va? Att en skönhetsoperation kan göra så mycket med en människa, helt fantastiskt! 

Orkar faktiskt inte skriva mer om detta nu, men här är en liten story av det hela. 
Vet inte om jag ens vill lägga upp för/efterbilder (med bh såklart) här på bloggen. Skippar nog det alltså! 🙄

Till top